Laddar...
logo_kontur.gif
Galleriet

Det var trångt mellan montrarna på mässan Det Goda Köket i Älvsjö fredagen den 7 november. Här är några av dem som var där.
Redaktion

Åke Lindberg
(ansvarig utgivare)
Mobil: +46 708 99 27 12
akeyoungrascal@gmail.com

Dan Jörgenson
Mobil: +46 708 99 27 10

Om oss


Air of confidence and pride crucial in Fish & Cow´s design 2014-06-06
2.2_GD_Ident_F&C_sz_1.jpg

The big question for most diners heading for a restaurant is: fish or meat?

To the creatives at advertising- and design agency Melvaer & Lien that basic question was the reason they came up with the name Fish & Cow for  a classy year-old brasserie located in the center of Stavanger. 

Läs mer...
Tidlöst formspråk bakom Wikborg Reins nya design 2014-05-25
Tank_WikborgRein008.jpg

När Jon Fredø tillträdde som ny marknadsdirektör för advokatbyrån Wikborg Rein kom en uppgradering av företagets profil att stå högt upp på hans agenda. 

Läs mer...
Lowe Brindfors kamp
för Saabs överlevnad
2009-12-21
En av de senaste Saab-annonserna som visade i höstas
Det tycks, när det här skrivs, som att det fortfarande finns en strimma av hopp för Saab.
Men oavsett om Saab läggs ner, vilket ägarna GM aviserade några dagar innan jul, eller inte, så drabbas inte bara de anställda och underleverantörer utan också reklambyrån Lowe Brindfors, som jobbat med Saab sedan 1993. Tre dagar innan julafton fick 25 anställda beskedet att de måste lämna byrån.
I en nyutkommen bok, Creative Swedish Agencies, berättas om Lowe Brindfors arbete med Saab från rekonstruktionen av företaget i mitten av februari fram till sent i höstas.
Här publiceras den texten på svenska.

Läs mer...
Svensk reklamskylt
på Europas tak
2009-05-25
Guiden Mike Wright (t v) och de båda delägarna till Alpingaraget Johan Enström (i grön jacka) och Magnus Wörnert vid foten av Mont Blanc.
På drygt 3 500 meters höjd vid foten av Mont Blanc, Europas högsta bergstopp, står en reklamskylt med uppmaningen ”Have a safe run”.
Hälsningen riktar sig till alla de off pist-åkare som passerar här på väg ner till skidorten Chamonix. Bakom budskapet står Alpingaraget i Stockholm.
Läs mer...
9 frågor till
Johan Jureskog
Irmi Persson;
… ägare till Rolfs Kök på Tegnérgatan i Stockholm och med i Svenska Kocklandslaget.
Läs mer...
Beställ böcker

nd14.JPG

Norwegian Design 2014-15

I boken är 32 av Norges allra bästa designbyråer representerade. Var och en presenteras bland annat med en redaktionellt skriven case study som ger en god bild av hur byråerna bygger mervärde för sina kunder. Dessutom har två av de främsta experterna på området skrivit var sin essä, över flera sidor och rikt illustrerad, om den historiska utvecklingen av norsk grafisk design respektive industridesign. 

Designen är gjord av Creuna Norge.

cover.jpg

Creative Swedish Agencies 2012

 

I den här boken är 27 av Sveriges allra bästa reklam- och designbyråer representerade. Var och en presenteras med ett case, som ger en god bild av hur byråerna bygger mervärde för sina kunder.
Omslagsdesignen är gjord av Happy F&B.

cfr_cover_salmon.jpg

Classy Finnish Restaurants
232 sidor – presenterar i text, på engelska, och i vackra bilder 52 av de allra bästa finska restaurangerna, varav 30 i Helsingfors. Nytt med Classy Finnish Restaurants är att för första gången publicerar vi en bok med två olika omslag. 

Creative Swedish Agencies
Creative Swedish Agencies
I den här boken är 27 av Sveriges allra bästa reklam- och designbyråer representerade. Var och en presenteras med ett case, som ger en god bild av hur byråerna bygger mervärde för sina kunder. Omslagsdesignen är gjord av Dolhem Design.Classy Norwegian Restaurants   250 sidor - presenterar i text på engelska och i vackra bilder 50 av de allra bästa norska restaurangerna, från Tromsø till Toscana.


Classy Restaurants and Cafés in Stockholm , 275 sidor - presenterar i text och vackra bilder Stockholms bästa restauranger och caféer.


Norwegian Design 08/09 , 240 sidor - presenterar 48 av Norges ledande grafiska och industridesignbyråer samt deras kunder.